Compania finlandeza Nokia a lansat, ieri, trei noi modele de telefoane mobile multimedia, din gama Nseries. Modelul N92, primul dispozitiv mobil pe care pot fi receptionate posturi de televiziune, are un pret de vanzare estimat, fara subventii, la circa 600 euro. Nokia N71 permite rularea de fisiere audio si poate receptiona posturi de radio, iar pretul recomandat de producator este de aproximativ 400 euro. Telefonul N 80 este primul terminal din lume care incorporeaza tehnologia UPnP, pentru schimbul fara fir intre computer, echipamente audio si televizoare compatibile. Pretul estimativ nesubventionat pentru acest model este de 500 euro. Cele trei noi telefoane vor fi disponibile in magazine incepand cu semestrul doi al anului viitor.

In 2010 vor exista 3 miliarde de telefoane mobile

Potrivit directorului Nokia pentru Romania si Ungaria, Imfred de Jong, in urmatorii cinci ani, vor exista 3 milioane de utilizatori ai telefoniei mobile. El a precizat ca vanzarile de telefoane mobile pe piata romaneasca vor creste in acest an cu 50%, la circa 3,3 milioane de unitati, fata de 2,2 milioane terminale anul trecut. Nokia isi va mentine pozitia de lider si in Romania, unde gradul de crestere al vanzarilor va depasi anul acestea de peste doua ori ritmul inregistrat de companie pe piata mondiala. Estimarile noastre includ doar importurile oficiale, iar piata neagra este necunoscuta, a subliniat de Jong.

Producatorul finlandez de telefoane mobile apreciaza ca piata globala va depasi prognozele anterioare pentru acest an, cand vor fi comercializate 780 de milioane de terminale mobile, cu 30% mai multe decat in 2004. Din totalul vanzarilor Nokia din acest an, peste 100 de milioane de telefoane mobile vor fi dotate cu camera video, iar 40 de milioane sunt dotate cu player audio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri