Producatorul american de software Microsoft a fost acuzat de exploatarea tinerilor la o fabrica din China, dupa ce a fost publicat un raport care anunta ca minorii au fost platiti cu mai putin de 50 eurocenti pe ora (1,75 lei), scrie The Telegraph.

Raportul Comitetului National de Munca (NLC), un grup american de sustinere a drepturilor pentru angajatii marilor companii, sustine ca angajatii cu varste de 16 si 17 ani lucreaza in ture de cate 15 ore in conditii aglomerate adesea fara aer conditionat.

Managerii fabricii KYE Systems din Dongguan, sudul Chinei, au fost acuzati de controlarea si exploatarea lucratorilor care dorm 14 persoane intr-o camera in conditii neadecvate.

"Fabrica este foarte aglomerata. Intr-un spatiu de 31 metri patrati sunt aproape 1.000 de lucratori. In aceasta vara temperaturile vor depasi 30 de grade celsius. Este prima data cand clientii straini opresc aerul conditionat", arata raportul NLC.

"Conditiile de munca sunt foarte grele, iar munca la fabrica este foarte epuizanta", a declarat un angajat, care a mai spus ca majoritatea angajatilor isi dau demisia dupa sase sau opt luni din cauza conditiilor.

Ca urmare a raportului, gigantul software a anuntat ca a trimis o echipa de experti independenti pentru a inspecta fabrica, adaugand ca grupul deja a demarat investitii trimestriale in fabrica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri