"Nu avem date concrete, insa am resimtit o cerere consistenta pentru tehnologia de videoconferinta", a declarat Fredrik Halvorsen, fostul director executiv al Tandberg, care ocupa in prezent o functie executiva la Cisco.

O mare parte din statele europene au interzis zborurile aeriene pentru cinci zile din cauza unui nor de cenusa ce provine de la un vulcan din Islanda, care a cauzat cel mai mare blocaj din traficul aerian la aproape 10 ani dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie.

Cisco a devenit cel mai mare producator de echipamente de videoconferinta dupa ce a incheiat achizitia in valoare de 3,3 miliarde dolari a Tandberg.

Start-upul norvegian Videoworks, dedicat companiilor, a inceput sa ofere sisteme de conferinta de inalta definitie bazate pe tehnologie de la Sony. Unul dintre fondatorii companiei ocupa una dintre pozitiile importante in cadrul Tandberg.

Even Zimmer, director executiv al Videoworks, a declarat ca situatia din Islanda va demonstra companiilor beneficiile pe care le aduc sistemele de videoconferinta. "Piata creste, iar consecintele norului de cenusa nu vor fi uitate prea curand", a declarat Zimmer.

Tandberg a obtinut venituri totale de 902,6 milioane dolari in 2009, in crestere cu 12% si un profit operational de 193,8 milioane dolari.

Autoritatile aeronautice britanice au anuntat ca se apropie un nou nor de cenusa vulcanica, ceea ce pune sub semnul intrebarii redeschiderea spatiului aerian care era asteptata azi dimineata, informeaza BBC.