Revenirea din sectorul IT se resimte si in randul companiilor mari, iar rezultatele obtinute de IBM confirma acest lucru, scrie Financial Times.

Profitul si veniturile gigantului IT IBM au depasit estimarile de pe Wall Street in primul trimestru din acest an, desi nu au reusit sa confirme estimarile optimiste care au aparut in ultimele zile.

Pentru trimestrul al doilea, compania a mai estimat ca principalele sale divizii ar putea reveni pe crestere, dupa ce vor fi luate in cont fluctuatiile ratelor de schimb. Mutarea este neobisnuita pentru IBM, care de obicei nu ofera estimari la inceput de an.

Veniturile din primul trimestru sunt in stagnare fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi a fost remarcata o imbunatatire comparativ cu declinul de 5% din ultimul trimestru din 2009.

Profitul companiei din primul trimestru a crescut cu 13%, de la 2,6 miliarde dolari la vanzari de 22,9 miliarde dolari, in crestere cu 5%

Veniturile la divizia de soft-uri dedicate companiilor din cadrul IBM au crescut cu 11%, la 5 miliarde dolari.

"Rata noastra de crestere s-a imbunatatit in toate segmentele si in toate zonele geografice", a declarat Mark Loughridge, directorul financiar IBM.

Un alt semn de imbunatatire al pietelor este cresterea cu 18% a noilor contracte incheiate de divizia de consultanta, fiind cea mai mare crestere din ultimii ani.

Revenirea din sectorul IT se resimte si in randul companiilor mari, scrie Financial Times. Revenirea din sectorul IT se resimte si in randul companiilor mari, iar rezultatele obtinute de IBM confirma acest lucru, scrie Financial Times. Aceasta crestere arata ca firmele cauta o viziune strategica pentru operatiunile pe care le detin, a declarat Loughridge.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si