Gigantul american de divertisment Warner Bros a cumparat dezvoltatorul de jocuri video Turbine, ce a produs cunoscutul joc "Lord of the Rings Online", pentru a-si extinde divizia de jocuri asociate filmelor produse de studiorile sale, scrie San Francisco Chronicle.

Pe langa jocurile produse, preluarea mai include si tehnologia de vanzare online folosita de Turbine pentru jocuri. Termenii achizitiei nu au fost publicati.

Din 2007, divizia Time Warner a cumparat patru dezvoltatori de jocuri video, printre care TT Games si Snowblind cu care a lansat mai multe jocuri asociate cu filmele bazate pe cartile lui J.R.R Tolkien.

Warner Bros a produs trilogia "Lord of the Rings" si colaboreaza cu Metro-Goldwyn-Mayer pentru "The Hobbit" dupa cartea lui Tolkien.

Veniturile anuale ale Turbine, provenite din vanzarea de articole virtuale si din taxa de abonare, s-au situat intre 35 si 50 milioane dolari in 2009, a declarat o persoana apropiata situatiei. In acest an, vanzarile Turbine ar putea sa depaseasca 50 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri