Aceasta achizitie va intari prezenta Ericsson pe piata din Coreea si va furniza companiei posibilitatea de a desfasura activitati de cercetare si dezvoltare la nivel local. Prin aceasta tranzactie, Ericsson va avea acces la o baza industriala si va putea atrage mai usor clienti noi.

Acest joint-venture a incheiat deja o serie de contracte importante cu mai multi operatori din Coreea, printre care KT, LG Telecom si SK Telecom. Prin aceasta achizitie, LG-Ericsson va deveni unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata telecom locala.

"Coreea este una dintre cele mai importante piete de telecomunicatii din lume, utilizatorii deja experimentati solicitand introducerea de servicii noi. Intarirea pozitiei noastre la nivel local, prin intermediul noului parteneriat cu LG Electronics, ne da posibilitatea sa fim pregatiti pentru a sustine trecerea la tehnologii mai avansate, precum LTE", a declarat Hans Vestberg (foto), presedinte si CEO al Ericsson.

LG-Nortel a fost infiintata in 2005, in sistem joint-venture, prin unirea diviziei de sisteme de telecomunicatii a LG Electronics si a diviziei de distributie a Nortel din Coreea. Scopul companiei a fost sa dezvolte si sa comercializeze atat sisteme de telecomunicatii pe scara larga, cum ar fi sisteme WCDMA, CDMA si LTE pentru furnizorii locali de servicii telecom, cat si o serie de alte produse si servicii pentru companii.

In 2009, LG-Nortel a avut vanzari de aproximativ 650 milioane dolari si 1.300 de angajati.

Nortel Networks Corp a incheiat in noiembrie anul trecut vanzarea diviziei wireless catre compania suedeza Ericsson, valoarea tranzactiei fiind de 1,13 miliarde dolari.