Cifra de afaceri a Software Development & Consulting (SDC), integratori IT local, a inregistrat in primul trimestru din 2010 o cifra de afaceri de peste 6,5 milioane dolari, in crestere cu 65% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.
“In contextul unui climat economic defavorabil, SDC a reusit sa gestioneze efectele crizei economice focalizandu-se catre solutii de cost-cutting, eficientizare si reducere a consumului de resurse, care, in situatia curenta au capatat un interes crescut din partea clientilor", a declarat Mihai Popescu (foto), director general SDC.

Anul trecut, compania a inregistrat o crestere continua a business-ului, comparativ cu rezultatele de la sfarsitul lui 2008. La 31 decembrie 2009, SDC afisa o crestere cu 80% in lei, la 12 milioane euro, fata de 7,7 milioane euro in 2008.

Unul dintre elementele care au dus la cresterea de 80% a cifrei de afaceri a companiei este promovarea de servicii in sistem de "software as a service" (soft ca serviciu). Prin acest tip de solutie, un client nu mai cumpara calculatoare, servere, licente software si nici nu mai trebuie sa angajeze oameni de specialitate ci plateste pentru utilizarea acestor resurse, care sunt achizitionate de furnizor, in acest caz SDC.

"Rezultatele din anul 2009, cat si cele din primul trimestru al 2010 ne indreptatesc sa afirmam ca suntem in graficul de dezvoltare asumat in anul 2006, cand ne-am propus sa devenim unul dintre primii trei jucatori pe piata integratorilor de solutii software din Romania. Rezultatele vin si ca o confirmare a cresterilor de 100% din anii 2007 si 2008", a completat Popescu.



In 2008, SDC a avut o cifra de afaceri de peste 10 milioane dolari. Cele mai importante cresteri au avut loc in zona de servicii si solutii proprii.

Totodata, rezultatele obtinute anul trecut s-au datorat si unei dezvoltari intensive, mai mult decat extensive a SDC, aplicand intern, in cadrul companiei, acele solutii de reducere ce au fost recomandate si clientilor.

SDC nu a facut disponibilizari si nu a operat reduceri salariale, ca efect al unui context economic defavorabil. Proiectele generate au facut ca SDC sa fie in curs de atingere a obiectivului propus pentru acest an, si anume cresterea cifrei de afaceri fata de anul 2009 cu 50%.

Potrivit datelor inregistrate de companie, anul trecut 60% din venituri au venit din domeniul privat si 40% din domeniul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri