In ultimele trei luni ale anului trecut, viteza de conectare la internet in Romania a crescut cu 14% fata de trimestrul anterior si cu 28% fata de octombrie-decembrie 2008.

Tara noastra se afla in fata unor tari precum Letonia, Suedia, Olanda, Cehia, Danemarca, Elvetia si Statele Unite.

In Romania, 49% dintre conexiunile la Internet sunt la viteze de peste 5Mbps, in timp ce la nivel global media este de 21%.

In fata Romaniei se afla Coreea de Sud si Japonia, unde 68%, respectiv 59% dintre conexiuni au o viteza medie de peste 5Mbps.

Pe de alta parte, in tara noastra, in ultimele trei luni ale anului trecut, aproximativ 86% dintre conexiuni erau la o viteza medie de peste 2 Mbps.

In trimestrul al patrulea din 2009, viteza medie de conectare la Internet la nivel global a fost de 1,7 Mbps, in scadere cu 1,2% fata de iulie-septembrie 2009 si cu 2,7% mai putin fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Pe de alta parte, 96 de tari (dintre cele 198 prezente in top) inregistrau in ultimele trei luni ale anului trecut o viteza medie de conexiune la Internet mai mica de 1Mbps, fata de 103 tari in trimestrul anterior.

In acelasi timp, doar trei tari inregistrau viteze mai mici de 100 Kbps, cea mai scazuta valoare, de 40 Kbps, fiind inregistrata in Mayotte (insula franceza aflata in Africa).