Mult-asteptata ieftinire a convorbirilor telefonice se afla la mina instantei. Romtelecom a anuntat ca a atacat la Curtea de Apel Bucuresti decizia ANRC de reducere a tarifelor de interconectare.
ANRC a impus Romtelecom reducerea tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007. Cea mai mare reducere, de 69,8%, s-a aplicat tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de virf. Se anticipa ca aceasta masura va ieftini convorbirile telefonice. Cei de la Romtelecom spun ca daca aceasta decizie se va mentine nu este exclusa scumpirea abonamentului.

Atacul Romtelecom

Oficialii Romtelecom afirma ca decizia ANRC stabileste tarife de interconectare pe care compania este obligata sa le factureze celorlalti operatori sub nivelul costurilor Romtelecom. Acest fapt reprezinta o incalcare atit a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cit si a prevederilor legale din Romania. Totodata, ANRC si-a incalcat obligatia legala de a desfasura procesul de stabilire a tarifelor intr-o maniera corecta si transparenta, spune Dan Pazara, Director Corporate Affairs Romtelecom.

ANRC se apara

Oficialii ANRC spun ca tarifele stabilite permit Romtelecom recuperarea costurilor serviciilor de interconectare, inclusiv a unei marje substantiale de profitabilitate a investitiilor. Tarifele de interconectare sint cheia competitiei, ca atare ANRC nu poate compromite concurenta si interesele utilizatorilor pentru a proteja interesele unui anumit operator. Precizam ca tarifele de interconectare impuse de Romtelecom sint fundamentate pe costuri, spune Dan Georgescu, presedintele ANRC. Oficialii ANRC au spus ca, in conditiile stagnarii traficului la nivelul actual, Romtelecom ar inregistra pierderi de 2,5 milioane de euro in 2006 si pina la patru milioane de euro in 2007. Oficialii principalului operator de telefonie fixa spun ca decizia ANRC pune sub semnul intrebarii investitiile viitoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri