Studiul Gartner a pozitionat SAP pe locul intai in clasamentul mondial pe categoriile business intelligence (BI), analytics si performance management software, care i-au generat anul trecut venituri combinate de 2,1 miliarde dolari.

"Toate solutiile din portofoliul SAP sunt disponibile in Romania", a declarat Valentin Tomsa, directorul general SAP Romania.

Directorul companiei pe plan local declara, la finalul anului trecut, ca in 2009 piata totala de IT a scazut atat de mult incat este evident ca in 2010 se va inregistra o crestere.

Raportul Gartner releva ca piata de BI a inregistrat o crestere de 4,2% anul trecut, la aproximativ 9,3 miliarde dolari.

Platformele BI au generat o cota de 64,2% din veniturile globale de software de business, in timp ce aplicatiile de enterprise performance management au generat 25,8% din aceste venituri.

Gartner defineste ca "venituri din software" toate veniturile rezultate din vanzarea de licente si upgrade-uri, actualizari, suport si mentenanta, hosting. Serviciile de implementare si partea de harware nu sunt incluse in aceasta categorie.

SAP Romania a avut in 2008 afaceri de 14,1 milioane euro. Compania are 300 de clienti, dintre care 60-70% sunt companii mici si mijlocii.