Monitoarele cu LED, lansate pe piata locala de catre Benq in toamna anului trecut, au insemnat in 2009 aproximativ 15% din cifra de afaceri obtinuta in Romania, a declarat Dragos Salamac, team leader al filialei locale a producatorului taiwanez de electronice si IT.
In primul trimestru din 2010 aceste tipuri de monitoare au ajuns la in jur de 30% din afacerile companiei, iar pana la finalul anului managerii Benq se asteapta ca monitoarele cu tehnologia LED sa aduca aproximativ jumatate din business.

Factorii care au determinat aceste cresteri ale vanzarilor au fost preturile cu in jur de 15% mai mici fata de competitie si lansarea mai rapida a produselor pe piata, a explicat Dragos Salamac.

Printre principalii competitori ai Benq pe acest segment se numara Acer, Asus, Apple, LG, Philips si Samsung.

Managerul Benq in Romania a afirmat ca monitoarele cu LED sunt in general cu pana in 10% mai scumpe fata de cele LCD. Datorita promotiilor, aceste produse sunt uneori mai ieftine decat monitoarele LCD.

Salamac a adaugat ca monitoarele cu LED au avut mare succes pe piata locala, urmandu-se astfel trendul european si, in special, cel din Europa Centrala si de Est, unde pana la finalul anului se asteapta ca noua tehnologie sa aduca tot in jur de jumatate din veniturile companiei.

”Primul trimestru din 2010 a fost mult mai bun decat prima perioada a anului trecut desi la inceputul lui 2009 inca nu se simtea criza. Trendul este promitator, romanii sunt mai receptivi, mai interesati de produse. Aceasta criza este in avantajul clientilor pentru ca beneficiaza de produse mai bune la preturi mai mici ”, a declarat Salamac in legatura cu evolutia vanzarilor companiei in primele luni ale acestui an.

Benq a lansat in aceasta saptamana in Romania cele mai subtiri monitoare LED din lume, cele cinci modele comercializate avand diagonale intre 18,5 inch si 24 de inch, rezolutie HD si Full-HD.

Monitoarele au dimensiuni de 14 mm, pentru modelele de 18,5 inch si 15mm pentru celelalte. De asemenea, cele cinci modele au un consum de energie cu 56% mai mic fata de monitoarele obisnuite.

Produsele au preturi intre 529 si 1.000 de lei si vor fi disponibile prin intermediul distribuitorilor Asbis, Darer, IT Direct, RHS, Scop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri