Hewlett-Packard, cel mai mare producator de PC-uri pe plan mondial, a cumparat compania Palm pentru aproximativ 1,2 miliarde dolari cu scopul de a concura grupuri ca Apple si Research In Motion (RIM) pe segmentul smartphone, scrie Bloomberg.

Preluarea companiei Palm, care in trecut era unul dintre cei mai importanti producatori de telefoane mobile, propulseaza Hewlett-Packard in piata cu cei mai mari producatori de smartphone-uri, printre care Nokia, Apple si Research In Motion. Actualul terminal iPaq de la Hewlett-Packard nu a reusit sa tina pasul cu produsele concurente. De asemenea, compania detine o echipa condusa de fosti ingineri Apple si o suita de tehnologii Palm pentru telefoane mobile.

"Aceasta este o modalitate cu risc si pret redus pentru HP de a intra in piata de smartphone-uri", a declarat Brian Alexander, un analist Raymond James & Associates.

HP, cea mai mare companie IT dupa venituri, este deja o forta dominanta in segmentul PC-urilor, al serverelor si printerelor, iar fara o oferta credibila de smartphone-uri compania risca sa fie exclusa din infloritoarea piata de smartphone-uri.

Producatorii de PC-uri ca Dell, Lenovo si Acer au patruns in segmentul smartphone-urile, telefoane mobile ce ofera servicii ca redarea video, email si GPS. Analistii sustin ca Palm ofera un produs diferit decat cel al rivalilor, care ofera terminale cu sisteme de operare Android si Microsoft.

Palm, un pionier in segmentul smartphone-urilor, are o cota de piata mai mare decat cea a Hewlett-Packard. Telefoanele Pre si Pixi, ultimele lansate de companie, au avut vanzari sub asteptari si va fi greu sa recupereze distanta fata de competitori ca iPhone, RIM si Android.

"In mod cert, piata este foarte competitiva, cu jucatori foarte puternici. Palm va continua ceea ce are, insa preluarea HP va permite companiei sa se dezvolte mult mai repede", a declarat Jon Rubinstein, directorul executiv Palm, care va conduce compania in cadrul Hewlett-Packard.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri