La summit-ul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) de la Tunis, Nick Negroponte, fondatorul MIT Media Lab, intentioneaza sa prezinte publicului prototipul functional al noului sau aparat, un laptop care ar costa 100 de dolari, informeaza International Herald Tribune. Scopul pe care si l-a propus Nick Negroponte si alti cercetatori din cadrul MIT este sa ofere instrumentele esentiale intr-o lume moderna milioanelor de copii si tineri dezavantajati de conditiile financiare precare, cum ar fi cei din statele africane.

Sistemele ar trebui produse in cantitati record, de ordinul milioanelor de unitati, iar guvernele statelor implicate in proiect vor fi primii clienti ai acestui calculator. Pana acum, presedintele Braziliei, Luiz Ignacio Lula da Silva a fost de acord sa cumpere un milion de unitati, a afirmat Negroponte, citat de CNN. Chile, Argentina si Thailanda sunt urmatoarele pe lista. Negroponte spera sa poata incepe productia in cursul anului viitor, iar volumul de unitati ar ajunge la cateva zeci de milioane in 2007.

Laptop-ul de 100 de dolari este un aparat nepretentios, cu un ecran de 7 inci, destinat pentru editarea de texte si Internet. Nu are hard drive, folosind in locul acestuia o memorie flash ca la aparatele de fotografiat digitale. Procesorul, fabricat de AMD, atinge o putere de 500 de megaherti.

Totusi, pana acum campanii similare de apropiere pe plan informatic a tarilor in curs de dezvoltare, de natiunile avansate din punct de vedere economic si tehnologic, au fost sortite esecului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri