Potrivit unei reclame de pe site-ul Sony, noul serviciu va fi distribuit impreuna cu ultima versiune de laptopuri Vaio BX, care sunt echipate cu camere video integrate.

Initiativa companiei este rezultatul faptului ca firme traditionale de telefonie isi pierd suprematia asupra unor servicii ce au fost candva in exclusivitate ale lor. In septembrie, compania eBay a anuntat ca a fost de acord sa plateasca 2.6 miliarde $ pentru furnizorul de telefonie prin Internet Skype, una dintre primele companii Voice over Internet Protocol, sau VoIP. eBay a declarat ca intentioneaza sa intensifice comunicatiile dintre cumparatori si vanzatori.

Yahoo, AOL si alte companii ofera si ele servicii video-calling similare cu noul serviciu IVE Sony. Serviciile video-calling sunt de mult timp laudate de entuziasti, insa trebuie sa atraga marea majoritate a audientei.

In iunie, Sony a anuntat ca ar putea oferi un serviciu de telefonie, cand a lansat un serviciu IVE adresat companiilor. Sony lucreaza cu Glowpoint, un furnizor de servicii video-phone, cunoscut pentru serviciile sale usor de folosit si pentru schemele sale video dialing nelimitat "All You Can See".

Sony a anuntat ca va oferi si posibilitatea de conectare a utilizatorilor IVE la liniile terestre si la telefoanele mobile in schimbul unui abonament lunar de 9.95$.