Gigantul cautarilor online Google face prima investitie directa intr-un proiect important de energie regenerabila, alocand 38,8 milioane dolari pentru doua ferme de turbine eoliene din statul american North Dakota, scrie The Guardian.

Compania de internet a anuntat pe blogul oficial ca a investit in doua ferme construite de NextEra Energy Resources, care impreuna vor furniza o capacitate de 170 MW de energie eoliana.

Rick Needham, managerul operatiunilor de energie verde din cadrul Google, a recunoscut ca investitiile marcheaza o schimbare de strategie a companiei in energia verde dupa ce anterior a finantat un numar de start-up-uri din sectorul energiei regenerabile.

"Oferim resurse pentru a dezvolta noi tehnologii, inclusiv investitii in companii energetice ca eSolar si AltaRock. Investitiile nu includ doar companii in dezvoltare, dar si proiecte de scara larga. Urmarim investitii in proiecte de energie regenerabila care sa accelereze dezvoltarea ultimelor tehnologii de energie verde in timp ce acestea ofera importate venituri pentru Google si mai mult capital pentru dezvoltatori", a declarat Rick Needham.

Expertii au speculat anterior ca Google va investi direct in proiecte mari de energie regenerabila. Centrele de date ale companiei sunt printre cele mai mari consumatoare de energie electrica din lume, iar compania s-a aratat interesata de folosirea in mare parte a anergiei regenerabile.

In 2007, divizia filantropica a companiei Google.org a demarat un proiect prin care isi ia angajamentul ca va investi sute de milioane de dolari pentru a sustine dezvoltarea energiei regenerabile care de obicei este mai ieftina decat cea produsa cu combustibili fosili.

De asemenea, Google a mai anuntat ca ar putea avea un rol direct in piata americana de energie, iar la inceputul acestui an compania a facut o cerere la Comisia Federala de Energie (FERC) prin care i se permita sa cumpere si sa vanda electricitate, determinand analistii sa speculeze ca firma ar putea deveni un furnizor de energie regenerabila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri