Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, si gigantul software Microsoft au semnat o intelegere prin care se va facilita accesul utilizatorilor la muzica digitala on-line si redarea ei prin intermediul telefoanelor mobile, conform unui comunicat Reuters preluat de Mediafax.

"Utilizatorii isi pot imbogati colectia muzicala prin intermediul telefonului mobil", se arata intr-un comunicat al companiei. Nokia a acceptat sa instaleze pe telefoanele sale mobile programe muzicale produse de Microsoft. "Acest acord permite clientilor nostri sa preia de pe Internet muzica pe care o doresc, in orice format disponibil", a declarat directorul diviziei Nokia Multimedia, Anssi Vanjoki.

In 2004, compania finlandeza a vandut 10 milioane de telefoane mobile cu program de redare muzicala integrat. In acest an, Nokia intentioneaza sa lanseze un aparat telefonic compatibil cu Windows Audio. Pentru 2005, Nokia anticipeaza 70 de milioane de utilizatori ai tehnologiei 3G, fata de 16 milioane in anul trecut. In prezent, Microsoft are o prezenta redusa pe piata telefoniei mobile, pe care a incercat sa introduca o versiune a sistemului de operare Windows.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Vodafone lansează o platformă cu spectacole și cursuri live
Setari Cookie-uri