Valorea premiilor oferite de Nokia, cel mai mare producator de telefoane la nivel mondial, prin competitia Calling All Innovators este de 10.000 de euro, iar a celor de la HTC de 6.000 de euro.

Cei care participa la consursul organizat de Nokia trebuie sa se inscrie in competitie pana pe 10 iunie. Castigatorii vor fi anuntati in septembrie.

Pe de alta parte, cei care vor sa participe la competitia HTC trebuie sa isi inscrie aplicatiile pe site-ul concursului intr-una din urmatoarele categorii: Lifestyle, Tools, Media, Retele Sociale sau Jocuri. Participantii se pot inscrie pana pe 31 mai .

Aplicatiile participante nu trebuie sa fi fost inscrise anterior pe Android Market, trebuie sa fie gratuite si sa includa o versiune in limba romana.

La nivel mondial, in 2010 utilizatorii de telefoane mobile vor cheltui aproximativ 6,3 miliarde dolari pentru achizitionarea de aplicatii si jocuri, fata de 4,2 miliarde anul trecut, conform companiei de cercetare Gartner. Aceeasi companie estimeaza ca in 2013 piata de aplicatii mobile va ajunge la 29 de miliarde de dolari.