Epicor Software Corporation, unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri, a avut un start puternic in 2010, evidentiat de cresterea cu 23% a venitului din licente software pe primul trimestru, comparativ cu T1 din 2009, ceea ce a condus la un aport de 8,8 milioane dolari in fluxul de numerar disponibil.
"Aceasta crestere organica a vanzarilor de software vine sa confirme faptul ca pietele noastre se consolideaza si ca Epicor 9 creeaza mai multe oportunitati pentru departamentul nostru de vanzari. Ne asteptam ca aceasta tendinta ascendenta sa se mentina pe masura cresterii continue a retelelor noastre de vanzari pe toate pietele verticale si zonele geografice pe care le vizam", a declarat George Klaus, presedinte si director general al Epicor.

Venitul total pe trimestrul intai din 2010 a fost de 99,3 milioane dolari, cu un venit net GAAP care a atins pragul de rentabilitate. Acesta este comparabil cu venitul pe T1 2009, de 98,7 milioane dolari si cu o pierdere neta GAAP de 1,6 milioane dolari, reprezentand o pierdere de 0,03 dolari per actiune diminuata.

Astfel, venitul din licente pe trimestrul intai 2010 a fost de 16,2 milioane dolari, in crestere cu peste 23% fata de venitul din licente inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, venitul din intretinere a crescut cu 2% de la un an la altul pana la 48 milioane dolari, iar cel obtinut din consultanta a fost de 31,1 milioane dolari, in scadere de la 31,5 milioane dolari.

"Cresterea vanzarilor de software va aduce in final venituri suplimentare pentru Epicor, deoarece peste 80% din veniturile noastre de la un client vin dupa vanzarea initiala de software. Intentionam sa valorificam retelele de vanzare in curs de consolidare si ratele de crestere", a mai spus Klaus.

Epicor estimeaza, pentru cel de-al doilea trimestru al anului, realizarea unui venit total situat intre 104 si 106 milioane dolari, cu castiguri non-GAAP per actiune diminuata estimate intre 0,12 si 0,14 dolari.

Despre criza in software-ul romanesc, din perspectiva unui manager american

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri