Microsoft si Nokia au lansat astazi prima aplicatie rezultata din alianta in domeniul productivitatii mobile, Microsoft Communicator Mobile pentru terminale Nokia.
Acest nou serviciu unificat de comunicatii se conecteaza direct la sistemul de comunicatii al unei companii, fluidizand colaborarea mobila. Detinatorii anumitor modele de smartphone-uri Nokia Eseries bazate pe Symbian pot descarca versiunea in limba engleza de la Nokia Ovi Store, locul de unde utilizatorii pot obtine continut pentru terminale Nokia.

Communicator Mobile permite utilizatorilor sa vizualizeze disponibilitatea colegilor lor si sa comunice cu acestia prin mesaje instantanee, e-mail, text sau apeluri telefonice.

Numele si status-ul colegilor sunt integrate direct in aplicatia pentru contacte a terminalului, permitand utilizatorilor sa isi actualizeze propriul status, sa initieze si sa participe in sesiuni de mesaje instantanee si sa efectueze apeluri telefonice direct de pe cartela de contact.

De asemenea, aplicatia raspunde tuturor cerintelor mediului enterprise.

"Dorim sa extindem beneficiile colaborative ale Microsoft Communicator Mobile pe terminalele Nokia. Communicator Mobile ofera un potential foarte mare pentru baza noastra extinsa de consumatori din segmentul corporate, care au implementat deja Communicator pentru desktop si acum doresc sa extinda infrastructura existenta in mediul mobil", a declarat Scott Petty, director, Vodafone Group Business Services.

Aceasta noua aplicatie este disponibila initial pentru Nokia E72 si Nokia E52. Companiile intentioneaza sa livreze aplicatia Communicator Mobile pentru Nokia preinstalata pe anumite smartphone-uri Nokia si vor introduce suport si pentru alte terminale, inclusiv pentru Nokia E5, anuntat recent de companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri