Prima aplicatie rezultata din alianta Microsoft - Nokia, disponibila pentru Nokia E72 si E52

Microsoft si Nokia au lansat astazi prima aplicatie rezultata din alianta in domeniul productivitatii mobile, Microsoft Communicator Mobile pentru terminale Nokia.
Acest nou serviciu unificat de comunicatii se conecteaza direct la sistemul de comunicatii al unei companii, fluidizand colaborarea mobila. Detinatorii anumitor modele de smartphone-uri Nokia Eseries bazate pe Symbian pot descarca versiunea in limba engleza de la Nokia Ovi Store, locul de unde utilizatorii pot obtine continut pentru terminale Nokia.

Communicator Mobile permite utilizatorilor sa vizualizeze disponibilitatea colegilor lor si sa comunice cu acestia prin mesaje instantanee, e-mail, text sau apeluri telefonice.

Numele si status-ul colegilor sunt integrate direct in aplicatia pentru contacte a terminalului, permitand utilizatorilor sa isi actualizeze propriul status, sa initieze si sa participe in sesiuni de mesaje instantanee si sa efectueze apeluri telefonice direct de pe cartela de contact.

De asemenea, aplicatia raspunde tuturor cerintelor mediului enterprise.

"Dorim sa extindem beneficiile colaborative ale Microsoft Communicator Mobile pe terminalele Nokia. Communicator Mobile ofera un potential foarte mare pentru baza noastra extinsa de consumatori din segmentul corporate, care au implementat deja Communicator pentru desktop si acum doresc sa extinda infrastructura existenta in mediul mobil", a declarat Scott Petty, director, Vodafone Group Business Services.

Aceasta noua aplicatie este disponibila initial pentru Nokia E72 si Nokia E52. Companiile intentioneaza sa livreze aplicatia Communicator Mobile pentru Nokia preinstalata pe anumite smartphone-uri Nokia si vor introduce suport si pentru alte terminale, inclusiv pentru Nokia E5, anuntat recent de companie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri