In 2009, Verbatim si-a crescut cota de piata cu 20 de procente comparativ cu anul anterior si a ajuns in primele trei cel mai bine vandute marci de pe piata europeana de medii de stocare, potrivit informatiilor oferite de compania de cercetare GfK.
Cresterea Verbatim a implicat nu numai o expansiune in mediile de stocare optice dar si un avans semnificativ pe frontul memoriilor flash USB si hard discurilor portabile. In anul financiar 2010, Verbatim isi va consolida pozitia si urmareste o crestere suplimentara in aceste segmente de produse.

"Pentru 2010, scopul este de a stabiliza aceasta directie cu aceeasi strategie utilizata pana acum, un portofoliu mare de medii de stocare fiabile cu niveluri mari de stoc disponibil local, suport si personal la partenerii retail. In acest an ne vom concentra pe extinderea continua a gamei Blu-ray si hard discurilor externe in format 2.5''. Tinta noastra este atingerea unei cote de piata de 10 procente prin extinderea gamei de medii de stocare mobile", a declarat Rüdiger Theobald (foto), marketing & business development manager EUMEA la Verbatim.

Verbatim a incheiat anul financiar 2009 cu o rata de piata de 7,3 procente fata de cele 5,4 procente in 2008.

In segmentul hard discurilor portabile, Verbatim si-a marit rata de piata de la 5,1 procente in 2008 la 6,2 procente in 2009, plasand compania pe locul 5 pentru furnizorii din Europa. Aici, Verbatim se concentreaza pe segmentul HDD-urilor portabile care trece printr-o perioada de crestere foarte dinamica. Compania si-a propus ca tinta o rata de 10 procente in acest segment pe continentul european pentru anul 2010.

O contributie importanta adusa cresterii Verbatim anul trecut a fost adusa prin dezvoltarea sectorului memoriilor flash USB. In Europa au fost vandute peste 57,7 milioane de memorii USB.

Vanzarile totale de DVD-R au scazut de la 1,6 miliarde in 2008 la 1,3 miliarde in 2009. Verbatim a reusit sa isi pastreze cota de piata la 43%. Drept consecinta directa, unul din trei DVD-uri era Verbatim. Compania are ca tinta o cota de piata de pana la 50 de procente in 2010. Pe acest fundal consolidarea furnizorilor continua.

Afacerea a inregistrat o dezvoltare in particular cu discurile Blu-ray. Anul trecut, in Europa, vanzarile s-au triplat in comparatie cu 2008 - si din nou o triplare a cresterii se asteapta in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Studiu GfK: Cat de mult conteaza review-urile online?