Zitec, unul din principalii producatori locali de aplicatii online, a investit 10.000 de euro pentru lansarea Sharoid, o aplicatie pentru telefoanele mobile care ruleaza pe sistemul de operare Android, lansat de Google, cel mai popular motor de cautare la nivel mondial.
Sharoid ii ajuta pe utilizatorii de telefoane inteligente sa identifice aplicatiile potrivite pentru telefonul pe care il detin si sa evite astfel consultarea listei de peste 50.000 de aplicatii prezente in Android Market ori urmarirea recenziilor de pe blogurile de specialitate.

"Dezvoltarea a durat aproximativ patru luni, si a inclus atat realizarea aplicatiei de Android cat si a aplicatiei corespondente de Facebook. In echipa au fost implicate patru persoane, iar realizarea aplicatiei a costat mai putin de 10.000 de euro, a afirmat pentru Wall-Street, Alexandru Lapusan, CEO Zitec.


Oficialul apreciaza ca peste 80% dintre utilizatorii Sharoid vor fi noii cumparatori de smartphone-uri care ruleaza Android
Aplicatia poate fi utilizata de posesorii de telefoane inteligente care ruleaza sistemul de operare Android al Google si care au, in acelasi timp, cont pe reteaua de socializare Facebook. Pe viitor aplicatia se va integra si cu alte retele sociale.

Aplicatia se instaleaza pe telefon de pe site-ul sharoid.com.

La sfarsitul lui martie Zitec a mai lansat prima aplicatie a companiei pe Facebook. Aceasta isi propune sa ajute turistii in alegerea locurilor de cazare si pana acum a atras 10.000 de utilizatori.

Zitec a fost infiintata in 2003 si este detinuta de trei actionari. Compania a avut o cifra de afaceri de 0,9 mil. euro anul trecut, in crestere cu 12,5% fata de 2008. Pentru 2010, producatorul de sofware estimeaza ca afacerile vor depasi 1 mil. euro.

Printre cei mai importanti clienti ai companiei se numara J.W. Marriott, Mercedes-Benz Romania, Amadeus Romania si Sony Center.

Peste 80% din venituri Zitec provin din proiecte externe in SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca,


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Papa Francisc condamna utilizarea telefoanelor mobile in timpul mesei