Google este cunoscuta pentru cel mai popular motor de cautare, insa in mediul de business compania este renumita pentru campania de achizitii din ultimii doi ani.

Desi gigantul online are un apetit ridicat pentru preluari, informatiile legate de pretul companiilor cumparate sunt destul limitate, scrie un blog editat de Reuters.

Termenii tranzactiilor au fost doar speculatii venite din presa deoarece Google nu a prezentat termenii financiari ai achizitiilor, doar blogurile de specialitate oferind anumite detalii financiare despre achizitii.

Potrivit autoritatilor americane de supraveghere a pietelor de capital (SEC), Google a cheltuit aproximativ 145 milioane dolari pentru noua achizitii incheiate in primele trei luni ale acestui an. La aceste cheltuieli gigantul online a platit in medie 16,11 milioane per companie avand in vedere ca au existat si achizitii ce au depasit 50 de milioane dolari sau achizitii care au implicat si oferirea de actiuni.

De exemplu, compania de internet a achizitionat compania Mechanical Zoo, care opereaza serviciul de cautare sociala Aardvark, pentru aproximativ 50 milioane dolari, iar pentru a cumpara On2 Technologies a platit 123 milioane dolari.

Totusi daca sunt luate in calcul si aceste preluari, Google a cheltuit cel putin 268 milioane dolari pentru achizitii in primul trimestru al acestui an.

Inca din timpul recesiunii Google si-a propus ca in fiecare luna sa incheie cel putin o achizitie prin care sa isi extinda baza de ingineri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google: 62% dintre adulti consuma stiri pe retelele de socializare