Profitul anual al Nintendo a scazut pentru prima data in ultimii sase ani, dupa ce entuziasmul pentru consolele de jocuri a inceput sa scada, scrie TimesOnline.
In anul financiar 2010, profitul net al companiei japoneze Nintendo a scazut de la 279.09 miliarde yeni cat a fost in anul anterior la 228,64 miliarde yeni (2,45 miliarde dolari). Profitul operational a scazut cu 36%, iar compania a anuntat ca se asteapta ca in acest an profitul sa scada la 200 miliarde yeni.

In timp ce consolele Wii si DS au depasit rivalii Sony si Microsoft in actuala generatie, tehnologia slaba folosita de Nintendo devine principalul dezavantaj. Cu o putere de procesare mai mica decat a PlayStation 3 si Xbox 360, Wii a devenit mai putin competitiv decat rivalii sai, scrie TimesOnline.

De asmenea, lansarea controlelor senzoriale de la Sony si Microsoft, asemanatoare cu cele ale Wii, ar putea insemna acoperirea principalelor avantaje ale producatorului japonez. Vanzarile de console Wii au scazut cu 21% in anul fiscal 2009 comparativ cu anul anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri