Profitul anual al Nintendo a scazut pentru prima data in ultimii sase ani, dupa ce entuziasmul pentru consolele de jocuri a inceput sa scada, scrie TimesOnline.
In anul financiar 2010, profitul net al companiei japoneze Nintendo a scazut de la 279.09 miliarde yeni cat a fost in anul anterior la 228,64 miliarde yeni (2,45 miliarde dolari). Profitul operational a scazut cu 36%, iar compania a anuntat ca se asteapta ca in acest an profitul sa scada la 200 miliarde yeni.

In timp ce consolele Wii si DS au depasit rivalii Sony si Microsoft in actuala generatie, tehnologia slaba folosita de Nintendo devine principalul dezavantaj. Cu o putere de procesare mai mica decat a PlayStation 3 si Xbox 360, Wii a devenit mai putin competitiv decat rivalii sai, scrie TimesOnline.

De asmenea, lansarea controlelor senzoriale de la Sony si Microsoft, asemanatoare cu cele ale Wii, ar putea insemna acoperirea principalelor avantaje ale producatorului japonez. Vanzarile de console Wii au scazut cu 21% in anul fiscal 2009 comparativ cu anul anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
GolfRoom, pentru ca tehnologia complexa de simulare bate Nintendo Wii