Samsung, care este cea mai mare companie din Coreea de Sud, genereaza o cincime din exporturile tarii. Noul plan de investitii va ajuta Samsung sa concureze cu rivali ca General Electric, Philips Electronics si Sanyo Electric.

Decizia investitiilor strategice vin la mai putin de doua luni dupa ce Lee Kun-hee a revenit in functia de presedinte la Samsung fiind gratiat de presedentie pentru un scandal de coruptie. El a declarat ca Samsung ar putea intra criza daca nu va stabili un model de business.

Celulele solare, baterii reincarcabile pentru masinile hibrid, tehnologia LED, biofarmaceutice si echipamente medicale sunt noile domenii identificate de Samsung.

Compania se asteapta ca aceste operatiuni sa genereze vanzari anuale de 44 miliarde dolari pana in 2020. In 2008 grupul a generat vanzari de 191.000 miliarde woni si spera sa isi mareasca personalul cu 45.000 de angajati in urmatorii 10 ani.

Aproximativ 11.400 miliarde woni (10 miliarde dolari) vor fi investiti in panouri solare si bateri reincarcabile, in timp ce 8.600 miliarde woni vor fi cheltuiti in divizia de televizoare LCD OLED. Grupul va investi aproximativ 3.300 miliarde woni in noi operatiuni ca tehnologie medicala si productia de farmaceutice.

Anul trecut Samsung Electronics a depasit Hewlett-Packard ca cea mai mare companie IT dupa vanzari. Compania este cel mai mare producator de memorii cip si televizoare si al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile.