Operatorul telecom Verizon Wireless, din Statele Unite, a confirmat colaborarea cu Google ce are ca scop lansarea unui computer tableta cu sistem de operare Android, care sa rivalizeze cu iPad de la Apple, scrie eWeek.

Cel mai mare operator telecom din Statele Unite nu a precizat cine il va dezvolta sau cand va fi lansat. Dupa ce Apple a lansat iPhone, Google a dezvoltat propriul sistem de operare mobil, a carui cota de piata a depasind-o pe cea a iPhone in primul trimestru al acestui an.

Directorul executiv Verizon, Lowell McAdam, a confirmat publicatiei Wall Street Journal planurile pentru lansarea unei tablete, insa a refuzat sa ofere mai multe detalii despre compania care va produce terminalul, cand va fi lansat sau ce functii va contine.

Parteneriatul dintre cele doua companii se bazeaza pe o relatie veche dintre Verizon si Google, care au invadat industria mobila cu sistemul sau de operare. Verizon Wireless participat la aceasta invadare prin promovarea masiva a telefoanelor Droid.

"Lucram impreuna la dezvoltarea de tablete. Suntem interesati de toate programele pe care Google le dezvolta pentru a le putea pune intr-o tableta care sa ofere o experienta deosebita", a declarat McAdam.

Google a anuntat anterior ca lucreaza cu producatori hardware pentru a crea computere de mici dimensiuni care sa foloseasca sistemul sau de operare. Dupa ce rivalii au introdus computere tablete, gigantul online vrea sa accelereze adoptarea soft-ului online si a sistemului de publicitate prin propriile parteneriate.

Operatiunile wireless se refera in special la telefoane, insa terminalele ca netbook-urile, cititoarele electronice si computere tablete reprezinta operatiuni cu un ritm de crestere rapid. Consumatorii sunt interesati de terminale mobile de pe care pot naviga pe internet pot rula aplicatii software, iar operatorii telecom vor sa raspunda acestei cereri pentru a echilibra declinul veniturilor provenite din abonamente.

De asemenea, McAdam a mai spus ca Verizon se pregateste sa imbunatateasca reteaua wireless si traficul mobil, pentru a oferi servicii complete cumparatorilor de tablete.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Primul magazin online din Romania care introduce cautarea vocala