HTC, unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, a dat in judecata Apple pentru incalcarea unor brevete si cere incetarea importurilor de iPhone in Statele Unite, scrie The Telegraph.

Producatorul taiwanez al popularului telefon Nexus One de la Google a acuzat Apple pentru incalcarea a cinci brevete de inventie, fara a preciza despre ce tehnologii este vorba.

HTC a inaintat acuzatia la Comisia Internationala de Comert din Statele Unite si cere oprirea importurilor si vanzarilor de iPhone, iPad si iPod in Statele Unite. Anterior Apple a acuzat HTC de incalcarea a 20 de brevete.

"Ca inovator al Windows Mobile PocketPC Phone in 2002 si al primului telefon Android in 2008, HTC considera ca industria are nevoie de o competitie corecta si de inovatii care ofera consumatorilor cea mai accesibila experienta mobila. Actiunea legala impotriva Apple este menita sa protejeze proprietatea intelectuala, partenerii din industrie si consumatorii companiei", a declarat Jason Mackenzie, vice-presedinte HTC pentru America de Nord.

Actiunea legala a este ultima dintr-o serie in care au fost implicati producatori de importanti de telefoane ca Apple, Nokia, si HTC despre care analistii spun ca ar putea dura cativa ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Epidemia de coronavirus ar putea afecta productia de telefoane iPhone
Setari Cookie-uri