Banca Standard Chartered a anuntat ca va oferi utilizatorilor corporate posibilitatea de a schimba BlackBerry cu iPhone, iar compania va continua sa plateasca pentru apelurile si consumul lunar de date.

"Este o intiativa la nivel de grup care implica diviziile din intreaga lume", a declarat un purtator de cuvant al bancii.

El a mai spus ca procesul de schimbare a serviciilor de email corporate de la BlackBerry catre iPhone a inceput in urma cu o luna, desi nu a precizat cati din cei 75.000 de angajati din Asia folosesc BlackBerry sau cand schimbarea va fi completa.

De asemenea, angajatii bancii Chinese Banking pot alege de la inceputul acestui an intre BlackBerry sau iPhone, desi majoritatea personalului a optat sa ramana cu BlackBerry.

Libertatea bancherilor de a alege smartphone-ul pe care il folosesc aduce ingrijorari legate de securitatea datelor. Bancheri de la institutii financiare ca Morgan Stanley au primit doar BlackBerry pentru utilizarea in interes de serviciu, iar schimbarea catre un alt producator la scara larga ar dura prea mult.

"Daca mai multe companii opteaza pentru iPhone, in mod cert este o veste proasta pentru RIM. Totusi, va dura mult timp pana cand companiile vor face testarile necesare anterioare schimbarii, asadar va mai dura pana cand va avea un efect direct asupra RIM", a declarat Lu Chialin, analist IT din partea Macquarie Securities.