Pana acum telefoanele mobile BlackBerry au reprezentat principala alegere pentru comunicare angajatilor din zona corporate, insa acest lucru s-ar putea schimba dupa ce o banca britanica a decis sa inlocuiasca telefoanele Research in Motion cu iPhone, scrie blogul de specialitate Best Mobile Contracts.

Banca Standard Chartered a anuntat ca va oferi utilizatorilor corporate posibilitatea de a schimba BlackBerry cu iPhone, iar compania va continua sa plateasca pentru apelurile si consumul lunar de date.

"Este o intiativa la nivel de grup care implica diviziile din intreaga lume", a declarat un purtator de cuvant al bancii.

El a mai spus ca procesul de schimbare a serviciilor de email corporate de la BlackBerry catre iPhone a inceput in urma cu o luna, desi nu a precizat cati din cei 75.000 de angajati din Asia folosesc BlackBerry sau cand schimbarea va fi completa.

De asemenea, angajatii bancii Chinese Banking pot alege de la inceputul acestui an intre BlackBerry sau iPhone, desi majoritatea personalului a optat sa ramana cu BlackBerry.

Libertatea bancherilor de a alege smartphone-ul pe care il folosesc aduce ingrijorari legate de securitatea datelor. Bancheri de la institutii financiare ca Morgan Stanley au primit doar BlackBerry pentru utilizarea in interes de serviciu, iar schimbarea catre un alt producator la scara larga ar dura prea mult.

"Daca mai multe companii opteaza pentru iPhone, in mod cert este o veste proasta pentru RIM. Totusi, va dura mult timp pana cand companiile vor face testarile necesare anterioare schimbarii, asadar va mai dura pana cand va avea un efect direct asupra RIM", a declarat Lu Chialin, analist IT din partea Macquarie Securities.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri