Compania cu aproximativ 280 de angajati vrea sa mareasca procentul veniturilor pe piata locala, de la 6% din cifra de afaceri in 2009 la 11% in acest an.

„In Romania, iQuest este prezenta de circa trei ani, iar in mod mai intens de la inceputul lui 2009, cand s-a inceput abordarea mai structurata a pietei printr-o campanie de prom), de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), de management al documentelor si de management al relatiei cu clientii (CRM)”, a declarat Cornel Brody (47 de ani), directorul general al iQuest, companie infiintata in 1997 in Germania cu o investitie de 50.000 de marci.

Pe piata locala, produsele iQuest se adreseaza cu precadere companiilor cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro si cu un numar de angajati mai mare de 70.

Compania este partener Oracle, Microsoft, Metastorm si ATG si are clienti din domenii precum serviciile financiare, telecomunicatii, logistica, productie, comert, IT, farmaceutica, media, servicii postale.

Printre cllientii Iques se numara HP, Vodafone, Lloyd's, Cora, Pinnacle, Hyperwave, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image sau Virgin Atlantic.

In ultimii doi ani compania a dezvolta softuri noi precum cele de comert electronic, de virtualizare a infrastructurii IT si pentru managementul proceselor de afaceri.

In 2009, compania a infiintat divizia iQapps, specializata in crearea de aplicatii pentru telefoane inteligente.

iQapps a dezvoltat trei produse, Trip Journal, iCommando si iDrive, prima aplicatie fiind desemnata anul trecut de Google drept numarul unu mondial la categoria turism si compania primind astfel 100.000 de euro.

Desi competitia Google a adus compania din Cluj in atentia presei la finalul lui 2009, in jur de 80% din afacerile companiei inseamna businessul de solutii IT la cererea clientilor, iar aproximativ 15% din afaceri sunt solutiile informatice standard, dar adaptate nevoilor clientilor.

iQuest ofera solutii si servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.