Google a oferit 68,2 milioane dolari, un pret al actiunilor cu 27,5% mai mare. Prin aceasta achizitie Google vrea sa isi imbunatateasca serviciile pe care le ofera online.

"Internetul evolueaza repede ca platforma de dezvoltare, iar comunicatiile audio si clipurile in timp real devin instrumente importante pentru utilizatori. Tehnologia GIPS ofera continut video si audio in timp real prin retelele IP (Internet Protocol), si vom continua sa inovam in platforma web", a declarat Rian Liebenberg, inginer Google.

Anuntul vine la o zi inainte de conferinta Google I/O, eveniment dedicat schimbarilor din online prin care internetul sa devina mai mult decat o platforma pentru site-uri. Desi principala sursa de venituri a Google a ramas publicitatea, compania isi extinde domeniile de activitate. Google Apps care ar putea deveni o oportunitate de venituri in valoare de cateva miliarde dolari, a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al companiei de internet.

Google detine deja tehnologia VoIP (Voice over IP) datorita achizitiiei Gizmo5 si serviciului Google Voice. Preluarea GIPS ar putea extinde capacitatile Google si va provoca presiune asupra unor jucatori din domeniu telecomunicatiilor ca Skype.