"Cred ca ne aflam deja in punctul in care va incepe acceptarea in masa a acestui terminal", a declarat John Rose, analist Boston Consulting Group (BCG).

"Un milion de iPad-uri intr-o luna este mult", a declarat Rose, referindu-se la prima luna de vanzari a computerului tableta de la Apple. Alte companii, precum Sony, Samsung si Google, ar putea lansa produse asemanatoare.

Mai mult de jumatate dintre consumatorii care au participat la sondaj si care sunt familiari cu acest tip de terminale vor sa faca o achizitie in urmatorul an, iar 73% au declarat ca vor sa cumpere unul in urmatorii trei ani.

"Studiul sugereaza ca cititoarele electronice si tabletele nu sunt produse de nisa, ci ar putea inlocui ca popularitate playerele MP3 in urmatorii zece ani", a declarat Rose.

Studiul mai arata ca preturile vor scadea inainte ca tabletele sa devina un produs din categoria televizoarelor, computerelor si telefoanelor mobile. "Ne asteptam ca preturile sa scada in urmatoarele 12-18 luni. De exemplu, primul iPod a costat 400 dolari si nu exista niciun motiv pentru care sa nu fie aplicat acelasi ciclu al preturilor", a mai spus analistul.

Studiul mai releva faptul ca majoritatea consumatorilor prefera un terminal cu mai multe functii. 66% au declarat ca prefera un terminal multi-task, in timp ce doar 24% ar opta pentru un terminal care sa fie folosit la citirea cartilor digitale. "Consumatorii vor sa foloseasca aceste terminale pentru mai multe functii, printre care navigarea web si email-ul. Acestea sunt electronice portabile si usoare care indeplinesc usor functii", mai e de parere analistul BCG.

Studiul BCG a avut loc in Australia, Austria, Marea Britanie, China, Finlanda, Franta, Germania, India, Italia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud, Spania si Statele Unite.