Facebook, una din cele mai populare tinte pentru atacurile phishing

Facebook a devenit una dintre cele mai populare tinte pentru atacurile de tip phishing, conform expertilor Kaspersky Lab care au realizat raportul atacurilor de tip spam pentru primul trimestru al anului 2010, atentionand utilizatorii ca numarul tentativelor de phishing pe retelele sociale a crescut alarmant.
Procentajul e-mail-urilor de tip phishing din primul trimestru al anului este de 0,57% din volumul total al traficului de mesaje electronice.

Spammer-ii au invatat sa exploateze noile platforme de Internet, precum blogurile sau retelele sociale, pentru scopuri proprii. Saturatia "pietei de spam" a condus la o stagnare a acesteia, stabilindu-se la 85,2% din totalul traficului pe Internet in primele trei luni ale anului 2010. Acest procent coincide cu cel de la sfarsitul anului 2009.

Primele trei tari considerate principalele surse de spam in lume sunt Statele Unite ale Americii (16%), India (7%) si Rusia (6%).
In acest clasament, Romania se afla pe locul sapte, cu un procent de 4% din totalul de spam raspandit. O alta tendinta majora este migrarea spammer-ilor de pe domeniile .cn din China catre domeniile .ru din Rusia, datorita unor reguli severe impuse de administratia chineza la inregistrarea unui nou domeniu de Internet. Cele din Rusia sunt mult mai atractive pentru fraudatori, deoarece presupun cerinte legale mai permisive.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri