Vanzarile globale de telefoane mobile au crescut cu 17% in primul trimestru datorita succesului inregistrat de smartphone-uri, iar producatori ca Research in Motion (RIM) si Apple si-au marit cota de piata, scrie Wall Street Journal (WSJ).

"Cresterea din piata telefoanelor mobile a fost condusa de cresterea cu doua cifre a vanzarilor de smartphone din pietele mature, incurajata de disponibilizatea larga a terminalelor dar si de reducerile de preturi", a anuntat compania de cercetare Gartner.

Vanzarile de smartphone-uri au depasit cresterea intregii piete in primul trimestru, crescand cu 49% la 54,3 milioane de unitati, fiind cea mai mare crestere anuala din 2006, mai anunta Gartner.

Datorita smartphone-urilor, care au devenit mult mai disponibile, producatorul BlackBerry a patruns pentru prima data in top cinci al celor mai mari producatori de telefoane mobile cu o cota de piata de 3,4% in crestere fata de 2,7% cat era in urma cu un an. De asemenea, Apple a avut vanzari duble fata de anul anterior, fiind al saptelea producator de telefoane mobile al lumii. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a pierdut un punct procentual la cota de piata pana la aproximativ 35%.

Compania finlandeza nu reuseste sa acapareze cota de piata in segmentul telefoanelor inteligente unde concureaza cu iPhone, BlackBerry si telefoanele Android. In incercarea de a tine pasul cu schimbarile din piata, in urma cu o luna Nokia si-a reorganizat intreaga conducere si diviziile companiei.

La nivel global au fost vandute 314,7 milioane de telefoane mobile in primele trei luni ale acestui an in crestere fata de 269,1 milioane unitati vandute in urma cu un an, dar in scadere fata de trimestrul al patrulea cand au fost vandute 340 milioane de unitati. Smartphone-urile au reprezentat 17,3% din totalul de telefoane vandute in primul trimestru, in crestere fata de 13,6% din aceeasi perioada

Citeste si: iPhone, vanzari de 8,8 milioane de exemplare in acest an. Vezi topul celor mai vandute smartphone-uri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri