Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere, si-a sporit vanzarile si profitul din ultimul trimestru dupa ce consumatorii si companiile si-au accelerat cheltuielile pentru achizitionarea de echipamente IT, scrie presa internationala.

In al doilea trimestru financiar incheiat la 30 aprilie, profitul HP a crescut cu 28% la 2,2 miliarde dolari, comparativ cu anul trecut cand a fost de 1,7 miliarde dolari.

Vanzarile au crescut cu 13% la 30,8 miliarde dolari, fata de anul anterior cand erau de 27,4 miliarde dolari, si au depasit estimarile analistilor de 29,8 miliarde dolari. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la divizia de computere care a avut vanzari de 10 miliarde dolari, in crestere cu 21%.

"Am construit cel mai bun portofoliu din industrie, iar consumatorii nostri au raspuns acestui portofoliu", a declarat Mark Hurd, presedintele si directorul executiv al HP.

Compania a revizuit in urcare estimarea legata de veniturile pentru intreg anul. Aceasta revizuire a surprins analistii, care se asteptau la o temperare a comenzilor ca urmare a fluctuatiilor la ratele de schimb ale dolarului si a incertitudinii economice din Europa, continent care reprezinta o treime din vanzarile HP.

Cheltuielile pentru PC-uri si imprimante, care reprezinta aproape jumatate din vanzarile HP, au continuat sa creasca, gigantul IT inregistrand o crestere cu 20% a vanzarilor anuale de PC-uri si o crestere de 9% pentru vanzarile de imprimante.

Mark Hurd a mai spus ca preluarea Palm nu inseamna intrarea HP in segmentul smartphone-urilor, ci ofera o pozitie mai buna companiei pentru a beneficia de oportunitatile din piata de telefonie mobila prin proprietatea intelectuala obtinuta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si