Arnia Software este o compania lansata in 2006 care ofera servicii de externalizare IT. Investitia initiala in firma a fost de 100.000 de euro si a fost facuta in 2007 de Ciprian Badescu (34 de ani) si inca trei asociati.

In timp ce majoritatea companiilor au fost puternic lovite de criza, piata de externalizare de servicii IT a fost avantajata intrucat firmele din diferite domenii isi pot reduce cheltuielile prin renuntarea la o parte din angajati si apeland astfel la firme specializate.

Daca in 2008 compania condusa de Badescu avea sapte salariati si o cifra de afaceri de 150.000 de euro, in prezent Arnia Software are 25 de angajati si sunt semnate deja contracte de 800.000 de euro pentru 2010.

In primul trimestru al acestui an cifra de afaceri a companiei a fost de 250.000 de euro.

“Vrem sa mai angajam cinci oameni, dar cautam dezvoltatori foarte buni de genul celor care au fost la olimpiade internationale, precum si-ar dori si cei de la Google. Acum lucreaza la noi un fost angajat al Google si un fost angajat al Microsoft Danemarca. In doi ani sper sa ajungem la 40-50 de persoane”, a afirmat, pentru Wall-Street, Ciprian Badescu. Media de varsta in companie este de 27 de ani.

Anul trecut, circa 10% din afacerile de 400.000 de euro ale companiei au provenit de la clienti locali, restul fiind proiecte realizate pentru firme din SUA, Coreea de Sud si Franta.

Cel mai important client al Arnia Software pe piata locala este Bosch, dar compania lucreaza si cu The Group, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din Romania si cu firma de cercetare in mediul online eReseach.

Printre clientii la nivel international ai dezvoltatorului de soft se numara si Organizatia Natiunilor Unite.

Arnia Software a avut anul trecut un profit net in jurul a 30.000-40.000 de euro, insa cel din acest an depinde de investitiile de circa 120.000 de euro care se vor face pana la finalul lui 2010.

Printre proiectele in care va investi compania se numara Experior.ro, o platforma de educatie electronica pentru elevii de gimnaziu si liceu, site-ul de calatorii Symbolya si cel de umor Timesnewroman.ro.

Site-ul de calatorii Symbolya a fost lansat anul trecut de antreprenorii Cristina si Andrei Marin, iar la finalul unei investii de circa 90.000 de euro derulate pe doi ani, Arnia Software va detine 20% din compania dezvoltatoare.

In ceea ce priveste platforma de educatie electronica, Ciprian Badescu afirma ca investitia a fost de 40.000 de euro anul trecut, urmand ca in 2010 sa creasca usor.

El estimeaza ca Experior.ro va ajunge pe profit in doi ani, iar sumele investite pana acum vor fi recuperate in trei, patru ani.

Arnia Software este detinuta de Dorin Ciprian Badescu (46% dintre actiuni), Alain Andree Maurice Liegeois (22%), Marie Genevieve Ceulemans (22%) si Adrian George Oprea (10%), conform datelor de la Registrul Comertului.

Ciprian Badescu a absolvit Facultatea de Matematica la Universitatea din Bucuresti in 1998, iar din acel an si pana in 2004 a lucrat la Akela Software.

Intre 2004 si 2005 a fost director tehnic si actionar la Krogos Software, companie care face parte din grupul Metropotam, dezvoltatorul publicatiei online de recomandari pentru petrecerea timpului liber metropotam.ro.