"Vom incerca sa ne extindem proprietatea intelectuala in spatiul conectivitatii online. Vrem sa implementam WebOS intr-o varietate de produse, printre care computerele tableta si imprimantele conectate online. Cand vorbim la imprimante, ne gandim la o serie de astfel de produse conectate la internet care au nevoie de un sistem de operare", a declarat Mark Hurd, directorul executiv HP.

"Este foarte important pentru noi sa avem un sistem de operare prin care sa controlam experienta utilizatorilor cu serviciile noastre de printare", a adaugat seful celui mai mare producator de computere.

Totusi, Hurd a subliniat ca HP nu va renunta la colaborarea cu Microsoft in favoarea sistemului de operare de la Palm, companie pe care a preluat-o in urma cu o luna.

Potrivit directorului executiv, HP este implicata in dezvoltarea si fabricarea unui telefon inteligent cu sistem de operare Windows Phone 7. "Microsoft este una dintre companiile cu care avem cea mai buna relatie si ramane in continuare extrem de importanta pentru noi", a adaugat acesta.