Mai mult de 20 de investitori sunt interesati de preluarea companiei software Novell, scoasa la vanzare si care ar urma sa incheie o posibila tranzactie in aceasta saptamana, scrie presa internationala.

Aproape toate companiile care vor sa initieze oferte importante sunt fonduri de investitii, scrie Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate situatiei. Desi detine cinci divizii separate in domeniul software si ar putea fi atractiva pentru companiile IT, este putin probabil ca o astfel de companie sa faca o oferta pentru Novell.

Compania a fost scoasa la vanzare dupa ce in luna martie fondul de investitii Elliott Associates a facut o oferta ostila de 5,75 dolari per actiune. Novell a respins oferta, care evalua compania la aproximativ doua miliarde dolari, dar a anuntat ca ramane deschisa la noi oferte.

Elliott este principalul favorit pentru preluarea Novell, deoarece fondul de investitii, care in prezent este actionar al producatorului software, ar putea cumpara compania cu 500 milioane dolari daca va acoperi restul costurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cat ar fi castigat proprietarii daca nu vindeau actiunile bisnitarilor