Symantec cumpara cu 1,28 mld. dolari o divizie a VeriSign

Symantec, unul dintre cei mai mari furnizorii de solutii antivirus, va cumpara cu 1,28 miliarde dolari o divizie a companiei VeriSign, care vinde tehnologie de securitate pentru site-uri, scrie BusinessWeek.

Cele doua companii au confirmat zvonurile legate de o posibila fuziune, anuntand ca aceasta tranzactie ofera companiei VeriSign oportunitatea de a se axa pe domeniile mai profitabile, iar Symantec isi va exinde portofoliul de produse de securitate pentru companii.

"Exista o nevoie reala sa stim cine este utilizatorul si ce acceseaza acesta, insa fara o baza centrala de identitate nu putem sa furnizam solutia completa. IT-ul trebuie sa controleze informatia si sa identifice problemele pentru a furniza solutiile", a declarat directorul executiv al Symantec, Enrique Salem.

Divizia VeriSign vinde certificate SSL (Secure Sockets Layer), folosite pentru a certifica serverele sigure prin care sa detecteze fraudele si produsele importante de infrastructura pentru guverne si companii. Divizia a avut o evolutie destul de slaba din cauza scaderii preturilor la certificatele SSL, situatie care se reflecta si in vanzarile de unitatii care au ajuns anul trecut la 371 milioane dolari.

Salem a declarat ca a discutat cu executivii VeriSign de mai bine de un an, insa situatia a devenit clara cand Symantec s-a decis sa cumpere doar o divizie a companiei.

Dupa ce economia globala s-a imbunatatit in ultimele luni, in industria de solutii de securitate au avut loc mai multe achizitii. In urma cu o luna Symantec a cumparat cu 370 milioane dolari doua companii de encriptare: PGP si GuardianEdge.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri