Telecom Egypt, care deja detine restul de 45% din al doilea operator de telefonie mobila din Egipt, este interesata de participatie si a inceput negocierile cu Vodafone, a declarat o persoana apropiata situatiei citata de publicatia americana.

Negocierile sunt la inceput, au mai declarat surse din interiorul situatiei.

“Ne asteptam ca Telecom Egypt, care nu are datorii, sa plateasca aproximativ trei miliarde lire sterline pentru participatia operatorului britanic in Vodafone Egypt”, a declarat Robin Bienestock, analist Sanford Bernstein.

“Telecom Egypt vrea sa isi mareasca prezenta in piata de telefonie mobila si ia in considerare toate optiunile disponibile. Pana acum nu a fost luata nicio decizie in conducerea companiei”, a declarat Terek Tantawy, directorul executiv Telecom Egypt.

Potrivit Financial Times, Telecom Egypt, care este cel mai mare operator de telefonie fixa, a inceput discutiile cu Vodafone inca de acum o luna.

Vodafone Egypt concureaza pentru serviciile mobile cu Egyptian, cel mai mare oprator telecom din tara, care este detinuta de cea mai mare companie de telefonie din Emiratele Arabe Unite.