Fostul prim-ministru britanic Tony Blair va deveni consultant al companiei de investitii Khosla Ventures si se va ocupa de start-up-urile ecologice, oferind consultanta companiilor mici despre pietele internationale si politicile globale in legatura cu schimbarile climatice, scrie presa internationala.
“Ne va ajuta in multe arii pe care specialistii din Silicon Valley nu le inteleg si care subestimeaza importanta acestora”, a declarat Vinod Khosla, fondatorul companiei si fost executiv Sun Microsystem, citat de San Francisco Chronicle.

Tony Blair, pentru care lupta impotriva incalzirii globale a fost unul dintre obiectivele sale de la plecarea din fruntea guvernului britanic in 2007, a declarat ca va aplica o filozofie de baza si anume ca diminuarea incalzirii globale trebuie facuta cu ajutorul tehnologiei, iar aceasta trebuie sa fie destul de ieftina pentru a se dezvolta.

Fostul premier va fi platit pentru serviciile sale, desi purtatorul de cuvant al companiei nu a precizat care va fi salariul acestuia. De asemenea, Tony Blair nu se va implica in actiunile de lobby la care participa start-up-urile finantate de Khosla Ventures. In schimb va ajuta companiile sa exploreze pietele straine si sa navigheze lumea politicilor publice.

Tony Blair a anuntat recent ca a obtinut sase milioane lire sterline din consultanta pentru companii, in crestere fata de cat era scris in autobiografie. De asemenea, Blair este reprezentant oficial in Orientul Mijlociu pentru Statele Unite, ONU, Uniunea Europeana si Rusia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Doua masuri concrete pentru cresterea industriei IT din Romania