HP depaseste IBM la vanzarile de servere

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere din lume, a depasit IBM si devine liderul segmentului de servere in primul trimestru odata cu revenirea vanzarilor, scrie PC World.
Vanzarile de servere au crescut cu 6% fata de anul anterior, la 10,8 miliarde dolari. Vanzarile in volum au crescut cu 23%, la 2,1 milioane de unitati, ceea ce inseamna ca pretul a scazut.

Economia a revenit, iar organizatiile au inceput sa inlocuiasca vechile servere, a declarat Jeffrey Hewitt, analist al companiei de cercetare Gartner.

Veniturile provenite din servere bazate pe cipurile x86 au fost de 7,18 miliarde dolari, in crestere cu 32%, in timp ce unitatile vandute au totalizat 2,06 milioane. Veniturile provenite din servere bazate pe cipurile RISC si Itanium au scazut cu 27%.

Tendinta de crestere a segmentului a favorizat HP si Dell, care au inregistrat cele mai mari cresteri de venituri in timpul acestui trimestru, in timp ce Oracle si IBM au fost afectate.

Veniturile HP din servere au totalizat 3,39 miliarde dolari, in crestere cu 15,9% fata de anul trecut si detine o cota de piata de 31,5%.

Vanzarile IBM au scazut cu 2,1%, la 3,05 miliarde dolari, cu o cota de piata de 28,4%. Pe a treia pozitie se afla Dell, a caror vanzari de servere au crescut cu 35,5%, la 1,67 miliarde dolari, cu o cota de piata de 15,6%. Veniturile Oracle au scazut cu 38,7% fata de anul anterior, la 598 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri