Senatului a aprobat Ordonanta de Urgenta 22/2009 de infiintare a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), anunta oficialii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
Lipsa unei legi de functionare a ANCOM, adoptata de catre Parlamentul Romaniei, crea incertitudine in privinta autoritatii de reglementare si punea in pericol independenta acestei institutii pentru dezvoltarea sectorului de comunicatii, afirma oficialii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Forma agreata prevede independenta politica prin controlul efectuat de Parlamentul Romaniei, independenta financiara si asigurarea continuitatii conducerii pentru cel putin un intreg mandat.

La data de 29 ianuarie 2009 Guvernul Romaniei a primit prima scrisoare de punere in intarziere privind lipsa de independenta a Autoritatii de reglementare si incalcarea art. 3 din Directiva 21/2002 privind un cadru comun de reglementare pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice.

Pe 7 mai Comisia Europeana a transmis a doua solicitare oficiala de informatii cu privire la independenta autoritatii de reglementare in domeniul telecomunicatiilor.

Comisia Europeana a decis sa transmita aceasta noua scrisoare, fiind preocupata de lipsa unui cadru legislativ stabil care sa garanteze independenta autoritatii de reglementare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri