Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre NextGen Communications prin achizitionarea unor active (retele de comunicatii electronice) ale New Com Telecomunicatii.
Consiliul Concurentei a analizat impactul acestei operatiuni asupra mediului concurential de pe pietele pe care cele doua companii isi desfasoara activitatea, prin prisma prevederilor Legii Concurentei (nr. 21/1996) si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice, si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal.

Operatiunea de concentrare economica nu a condus la crearea sau conso lidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate.

De asemenea, in cadrul analizei efectuate de Consiliul Concurentei, s-a avut in vedere si faptul ca NewCom se afla in dificultate economico-financiara majora, iesirea de pe piata a acestei intreprinderi fiind inevitabila.

NextGen Communications face parte grupul Deutsche Telekom, fiind controlat in mod direct de S.C. Romtelecom S.A.. NextGen Communications desfasoara activitati comerciale in Romania prin societatile comerciale ale Grupului OTE, de asemenea membru al grupului Deutsche Telekom: S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., S.C. Romtelecom S.A., S.C. Telemobil S.A., SC Next Gen Communications S.R.L., S.C. Germanos Telecom Romania S.A., S.C. Sunlight Romania Filiala Bucuresti S.R.L., precum si prin S.C. Combridge S.R.L.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri