Valoarea de piata a Apple la Nasdaq Stock Market din New York a fost de 222,1 miliarde dolari mai mare decat 219,2 miliarde dolari cat valoreaza Microsoft. Apple devine cea mai valoroasa companiei IT din lume si a doua din Statele Unite in spatele companiei petroliere Exxon Mobil, evaluata la 278,6 miliarde dolari.

In urma cu o luna directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a anuntat ca profitul din al doilea trimestru aproape s-a dublat, iar vanzarile au crescut cu 49%.

“Apple chiar reuseste sa doboare toate recordurile in domeniul IT. Este greu sa gasesti o compania in care sa ai mai multa incredere decat in Apple”, a declarat Ryan Jacob, consultant al Jacob Internet Fund.

Valoarea subliniaza schimbarile evolutive a doi pionierii ai industriei IT. Microsoft, cel mai mare producator software, si-a consolidat succesul prin extinderea operatiunilor dincolo de sistemul de operare Windows, intrand in noi piete ca telefoanele mobile, cautari online si console de joc.

Actiunile Microsoft au scazut dupa ce Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft a declarat ca problemele financiare din Europa se vor extinde si catre alte state dinafara continentului.

Totusi, Ballmer a declarat ca nu este ingrijorat de faptul ca Apple a depasit Microsoft, devenind cea mai mare companie IT.

“Este un joc lung. Avem competitori puternici dar si noi suntem niste jucatori important. Vom obtine mai mult profit si in mod cert nu este nicio companie IT la fel de profitabila ca noi”, a declarat Ballmer.