Producatorul taiwanez de computere Acer a lansat primul computer tableta prin care confirma cererea puternica din noua clasa de terminale, scrie presa internationala.

Acer este ultimul producator de PC-uri care a patruns in piata computerelor tableta, devenita tot mai atractiva pentru companii dupa succesul tabletei iPad de la Apple.

Producatorii de computere vor sa isi diversifice operatiunie si sa patrunda in noi piete, dupa ce marjele de profit sunt in scadere din cauza competitiei intense. Producatorul de PC-uri are un succes restrans in afara segmentului de PC-uri, iar noile produse ar putea fi o mutare pentru a accelera prezenta in alte segmente de piata.

Gianfranco Lanci, directorul executiv al celui de-al doilea cel mai mare producator de PC-uri, vrea sa lanseze in vara cititorul electronic numit LumiRead. Terminalul va avea un ecran cu o diagonala de sase inci si o memorie flash de doi gigabite care permite stocarea a peste 1.500 de carti. Initial cititorul va fi lansat in Statele Unite, China si Germania, iar Acer inca negociaza cu posibili parteneri.

De asemenea, compania a lansat un computer tableta cu un ecran tactil cu o diagonala de 7 inci care va folosi sistemul de operare Android si care va fi lansat in toamna acestui an. Acer va dezvolta propriile aplicatii pentru tableta.

Anuntul producatorului taiwanez vine in aceeasi saptamana in care Dell a anuntat ca dezvolta tableta Streak cu o diagonala de cinci inci care va folosi sistemul de operare Android de la Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri