TotalSoft, unul dintre principalii producatori de solutii de business din Romania, are un buget de investitii intre 20 si 30 de milioane de euro pentru achizitii in Polonia, aceeasi suma fiind disponibila si pentru Turcia, a declarat Liviu Dan Dragan, directorul general al companiei infiintate in 1994.
In prezent, TotalSoft are reprezentante in Serbia, Bulgaria si Grecia, iar veniturile din proiectele pentru clientii straini au adus 34% din veniturile companiei de 20 de milioane de euro din anul trecut.

In urma cu cateva luni, Dragan declara ca producatorul de software are un buget de achizitii de 2,5-3 milioane de euro pentru 2010, insa compania este controlata in proportie de 80% de catre fondul de investitii Global Finance care poate investi si cateva zeci de milioane de euro.

Seful TotalSoft isi doreste sa se extinda pe pietele din Polonia si Turcia pentru ca acestea sunt in crestere, o achizitia fiind necesara pentru ca in aceste tari segmentul IT este mai matur decat in tari precum Serbia ori Bulgaria.

Firma lucreaza deja cu o banca de investitii pentru a gasi o companie cu profil asemanator TotalSoft in Polonia, respectiv in Turcia.

Dragan vrea sa semneze contractele de achizitie pana la finalul acestui an. Compania va deschide totodata un birou in iunie, in Polonia (la Varsovia), investitia fiind in jur de 100.000-150.000 de euro.

TotalSoft a deschis in aprilie cu o investitie de 300.000 de euro o reprezentanta in Bulgaria, la Sofia.

Pentru acest an managementul companiei isi doreste o cifra de afaceri de 24-25 de milioane de euro si un profit operational de 5,5 milioane de euro. Anul trecut, profitul operational al TotalSoft a fost de 5 milioane de euro.

Pietele externe ar trebui sa ajunga la 50% din afacerile companiei estimate 70 milioane de euro in 2014.

“Daca nu ne dezvoltam regional, o crestere organica este foarte greu de realizat si devine foarte obositoare pentru ca se face prin cresterea numarului de client”, spunea Liviu Dan Dragan, in noiembrie anul trecut .

Compania are 390 de angajati, iar in urmatoarea perioada managementul isi propune sa mentine acest numar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactie gigant in software: Totalsoft a fost cumparata
Setari Cookie-uri