Browserul web Chrome de la Google continua sa muste din cota de piata a rivalilor sai si la mai putin de doi ani de la lansarea acestuia detine o cota de 7,1%, scrie CNETNews.

Cota de piata a Chrome, care a crescut cu 0,3%, provine de la Internet Explorer, care detine o cota de piata de 59,7%, in scadere cu 0,3%, si Firefox, cu o cota de 24,4%, in scadere cu 0,2%. Pe a patra pozitie se afla Safari, a carui cota a crescut cu 0,1%, la 4,8%, si Opera, a carui cota a crescut cu 0,1%, la 2,4%.

Piata browserelor web a devenit foarte competitiva, fiind dezvoltate noi functii pentru a suporta noile standarde web. Chiar si Microsoft, ale carei afaceri nu se bazau pe browserele web, a devenit foarte implicata in dezvoltarea ultimului browser Internet Explorer 9.

O alta companie de cercetare, StatCounter, a anuntat ca utilizarea IE6 a scazut cu aproximativ 5% in Statele Unite si Europa si cu 9,8% la nivel global.

De asemenea, NetApplications a prezentat date despre iPad conform carora utilizarea acestuia a crescut progresiv de la lansare. Datele arata ca iPad-ul este foarte folosit in perioada de week-end. iPad este cel mai putin utilizat lunea, crescand progresiv in fiecare zi a saptamanii, utilizarea acestuia dublandu-se in week-end.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si