Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila in Romania, reduce tarifele pentru apelurile efectuate si primite in spatiul Uniunii Europene si extinde reteaua de operatori preferati in toate zonele lumii, anunta oficialii companiei.
Compania reduce incepand din 11 iunie tarifele de roaming pentru apelurile efectuate si primite in spatiul Uniunii Europene, in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia.

Astfel, atat abonatii Vodafone, cat si utilizatorii de cartele prepay vor beneficia de urmatoarele tarife de roaming, prin serviciul Vodafone World:

- 0,46 euro pe minut (TVA inclus) pentru un apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia, fata de 0,51 euro in prezent.

- 0,18 euro pe minut pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetiei, fata de 0,23 euro, tariful existent.

Totodata compania a extins reteaua de operatori disponibili in toate regiunile lumii, iar astfel clientii Vodafone beneficiaza de tarife mai mici pentru serviciile de roaming si in zonele din afara Uniunii Europene, prin 56 de operatori preferati Vodafone din tot atatea tari.

De exemplu, un client Vodafone Romania care calatoreste in Egipt va plati 0,5 euro pe min pentru un apel local utilizand reteaua Vodafone Egipt (operator preferat Vodafone), fata de 0,75 euro pe minut prin alti operatori, beneficiind astfel de o reducere a costurilor de 33%.

Clientii companiei au la dispozitie in continuare optiunea Vodafone Passport, o optiune de roaming care le permite clientilor aflati in strainatate sa efectueze apeluri la tarifele lor nationale, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel.

Utilizatorii beneficiaza astfel de un control mai bun al costurilor atunci cand se afla in strainatate.

Vodafone Romania a inregistrat venituri de 921,5 milioane de euro intre luna aprilie a anului trecut si sfarsitul lui martie 2010, in scadere cu 20% fata de 1,166 miliarde de euro intre aprilie 2008 si martie 2009.

La sfarsitul lui martie compania avea 9.730.000 de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone Business a lansat noul portofoliu RED Infinity pentru companii