Hewlett Packard, una din cele mai mari companii de tehnologie din lume, a lansat noile solutii HP Integrity, care simplifica, uniformizeaza si automatizeaza procesarea pentru toate serverele si poate reduce costurile unei companii de 9 ori, potrivit lui Mark Payne, senior vicepresedinte EMEA pe divizia business critical systems.
Prezent in Romania pentru lansarea Converged Infrastructure, Payne a explicat care este urmatorul pas in tehnologie.

"Infrastructura convergenta este un concept care presupune aducerea la acelasi numitor a tuturor componentelor unui sistem IT dintr-o companie, de la servere si echipamente de stocare la retelistica si software de administrare. Solutia pe care o lansam astazi si pe piata locala constituie, practic, o platforma pentru viitoarele noastre operatiuni si inceputul unui nou drum in industria de profil", a declarat senior vicepresedintele EMEA pe divizia business critical systems.

Arhitectura noilor solutii permite clientilor sa implementeze, sa automatizeze si sa administreze simultan o suita completa de aplicatii care impart aceeasi carcasa si care folosesc aceleasi componente, instrumente si procese.

Noul portofoliu Integrity include servere, software si servicii care ofera utilizatorilor o fiabilitate a infrastructurii cu pana la 450% comparativ cu generatiile anterioare de echipamente.

"Lansarea acestor noi solutii are in spate o cerere mare venita din partea clientilor de simplificare a activitatii, de imbunatatire a performantelor, la un cost total redus. In functie de analiza infrastructurii unei companii, specialistii HP pot recomanda imbunatatirea sau inlocuirea infrastructurii IT a unei companii, prin care se pot reduce costurile de pana la 9 ori", arata Alexandru Ion, business critical servers category manager HP Romania.

Dupa cum sustin oficialii companiei, aceste solutii pot fi adoptate de orice companie, indiferent ca aceasta este de talie mare sau face parte din categoria IMM-urilor.

"In prezent, purtam discutii cu clienti mari din Romania si avem proiecte de consolidare a infrastructurii IT cu o parte din acestia. Principalul motiv pentru care companiile respective apeleaza la serviciile de convergenta tin de costurile pe care le pot reduce prin implementarea noilor solutii. Mai mult, in ciuda crizei economice, am observat ca, desi s-au micsorat investitiile in IT, nu s-a renuntat complet la ele", a completat Ion.

Astfel de investitii se fac cu precadere in sectorul privat, mai ales in domeniul financiar-bancar si in zona telecom.

HP Converged Infrastructure are la baza o arhitectura standard sustinuta de platforme Microsoft Windows, Linux, OpenVMS si HP NonStop.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri