Orange, cel mai mare operator telecom local, cu venituri de 237 milioane euro in primul trimestru al acestui an, lanseaza noile optiuni Travel Data, la tarife cu pana la 58% mai mici pentru clientii care utilizeaza serviciile de e-mail si Internet mobil in roaming, atunci cand calatoresc in tarile Uniunii Europene si in Elvetia.
Incepand de maine, 4 iunie, abonatii Orange pot alege, in functie de traficul de date dorit, una dintre optiunile Travel Data cu trafic inclus de 10 MB, 20 MB sau 50 MB la 8 euro, 15 euro si respectiv 30 de euro (TVA inclus). Dupa consumarea traficului de date inclus, optiunea aleasa se reactiveaza automat atunci cand se initiaza o noua conexiune de date, astfel incat clientii vor continua sa beneficieze de tarifele din cadrul optiunii.

De exemplu, in cazul in care clientul alege optiunea Travel Data cu 10 MB la 8 euro si consuma 18 MB atunci cand se afla in roaming in Uniunea Europeana sau in Elvetia, va plati 16 euro, adica mai putin de 1 euro/MB, datorita reactivarii automate a optiunii.

Anul trecut, la inceputul lunii iulie, operatorul a redus tarifele standard pentru traficul de date in roaming si a oferit un cost unic de 4 euro/MB in toate retelele din Uniunea Europeana si Elvetia. Tot la acel moment, Orange a anuntat si lansarea unei optiuni de roaming care includea 2 MB pentru trafic de date in UE si Elvetia, pentru o taxa de activare de doi euro. Operatorul de telefonie mobila a redus, de la 15 iunie 2009, tarifele de roaming cu pana la 30%.

Noile optiuni sunt concepute astfel incat clientii sa poata folosi serviciile de e-mail, de navigare pe Internet si de accesare a retelelor sociale atunci cand se afla in strainatate, stiind exact ce costuri vor regasi pe factura la intoarcerea acasa.

“Prin conceptul de reactivare automata a optiunilor, noile pachete Travel Data ofera o solutie flexibila si eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru serviciile transfer de date in roaming, adaptata atat nevoilor clientilor business, cat si ale utilizatorilor individuali”, a explicat Irina Pana, Wholesale, International & Regulatory Affairs Manager Orange Romania.

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat ieri ca, incepand din 11 iunie, vor fi reduse tarifele de roaming pentru apelurile efectuate si primite in spatiul Uniunii Europene, in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri