NetCity este un proiect generat de Municipalitate si reprezinta o retea neutra tehnologic care permite operatorilor sa isi deserveasca abonatii finali cu aceleasi servicii folosind infrastructura subterana pusa la dispozitie prin acest proiect. Planul NetCity in urmatorul an este sa ajunga la o lungime a canalizatie planificata de aproximativ 300 km.
Lungime totala a canalizatiei in operare este de 18 km si cuprinde zona bulevardul Unirii – bulevardul Decebal, bulevardul Burebista, Piata Universitatii si strada Tunari.

In prezent, se afla in constructie 70 km de canalizatie, reprezentand bucla 1 – Mihai Bravu – Calea Mosilor – Carol – Hristo Botev – Calea Mosilor – Sf Vineri (19 km), bucla 2 – Academiei, Doamnei, I. C. Bratianu, Piata Unirii, D. Cantemir, Tineretului, Calea Vacaresti (23 km), bucla 3 – Soseaua Stefan cel Mare, Calea Floreasca, D. Pompei, Fabrica de Glucoza, Soseaua Petricani, Doamna Ghica, Soseaua Colentina (28 km). Termenul de finalizare al canalizatiei in constructie este iunie 2010.

Principiile de dezvoltare ale proiectului NetCity urmaresc concentrarea zonala pe arterele principale, dezvoltarea centrelor de date metropolitane pentru colocare de echipamente, coordonarea cu lucrarile Municipalitatii. Pana in iunie, anul urmator, se are in vedere construirea a 300 km de canalizatie, care presupun o investitie de 30 milioane euro.



Sursa: Netcity Telecom

Conform legendei, cu verde este insemnata pe harta NetCity reteaua in operare in mai 2010, cu albastru - buclele cu finalizare in iunie 2010, galben - zone cu finalizare in septembrie 2010, iar cu rosu cele cu finalizare in noiembrie 2010. Cu mov sunt insemnate zonele cu inalizare in mai 2011.

NetCity este reteaua metropolitana pentru telecomunicatii a Bucurestiului. NetCity Telecom, companie membra a grupului UTI, are calitate de concesionar al retelei si partener al Municipalitatii in acest proiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri